Prima pagina · Matrimoniale · Matrimoniale Online. Intamplari adevarate

Matrimoniale Online. Intamplari adevarate

Matrimoniale Online, intamplari adevarate. Intre virtual și realitate.

Site-urile de matrimoniale sunt atât de populare, încât statisticile spun că una din cinci relaţii de dragoste se formeaza pe internet. Pe de o parte ele pot ajuta în momentele de singurătate, pot oferi şansa de a comunica și interacționa mai ușor cu diverse persoane din orice zonă de pe glob și, în general, de a vorbi liber despre orice, însă pe de altă parte, faptul că nu se știe niciodată cine se ascunde în spatele ecranului, reprezintă mereu un risc. Astfel, se inventează femei sau barbati cu caracteristici perfecte, ascunzând defecte periculoase.

Un site de matrimoniale este creat cu scopul de a facilita găsirea unui partener compatibil calităţilor şi caracteristicilor dcautate de femei si de barbati, însă dezavantajul este că ne aflăm în faţa unei reţele online pe care se găseşte un număr mare de opţiuni şi de utilizatori, iar de aceea, de multe ori, suntem mai puţin dispuşi să ne asumăm un angajament şi de a începe o relaţie serioasă. Și de aici începe distracția. La fel ca în lumea reală, există persoane de toate tipurile, de la cei serioşi şi inteligenţi care caută cu adevărat relaţii noi de prietenie sau chiar marea iubire, până la cei aventurieri care sunt doar în căutare de noi experienţe sexuale. În acelaşi timp, ca peste tot, se întâlnesc şi indivizi psihopaţi şi escroci cu false identităţi.

Iubirea din fața monitorului
Poveştile de iubire născute în lumea virtuală sunt cele mai interesante în societatea actuală, deşi puţine sunt cazurile cu un final fericit. Tot des se întâmplă să auzim de cazuri în care multe persoane şi-au pierdut „capul” în jocul iubirii din fața calculatorului, iar mai apoi au rămas cel puţin dezamăgite.

Bianca are 24 de ani şi a experimentat pe propria piele amarul eşec al unei poveşti născute pe internet. Nu se sfieşte să recunoască că a fost şi vina ei că s-a lăsat amăgita şi sedusă de vorbele dulci şi spuse cu mare tâlc de către cel care în final nu avea să fie decât un escroc, în căutare de aventuri sau posibile ţinte care să îl ajute să facă bani.

Nici ea nu ştie exact cum a ajuns să apeleze la astfel de site-uri. „Abia mă vindecasem de o veche iubire, o iubire adolescentină şi, nu ştiu, din plictiseală sau poate doar din dorinţa de a cunoaște pe cineva care să mă asculte şi să mă înţeleagă am intrat pe un astfel de site”, mărturiseşte tânăra. Aceasta se întâmpla acum doi ani, în 2011.

Nu a durat mult de la înregistrarea pe site-ul de matrimoniale, că parcă l-a şi întâlnit pe prinţul din poveste. A fost atrasă de un italian, iar din vorbă în vorbă băiatul i se părea sufletul ei pereche. Mai mult decât atât, „era o telepatie de nedescris, ne scriam aceleaşi fraze în acelaşi timp, aveam aceleaşi idei şi gânduri că uneori chiar mă întrebam dacă visez sau e realitate”, se confesează Bianca.

După un timp, italianul a avut mai multe tentative de a o vizita în România, dar mereu eşuate, iar motivul era că are probleme cu serviciul şi că munceşte foarte mult. Însă, iubirea lor continua să crească seară de seară în faţa monitorului până când italianul i-a propus să vină ea în Italia, sau de ce nu, să se stabilească aici şi să îşi continue studiile la Milano, iar el avea să o ajute şi să o sprijine în tot ce avea nevoie.

Bianca decide să se mute în Italia
Cei doi s-au întâlnit la aproape un an de când s-au cunoscut pe chat şi de când îşi vorbeau constant. Bianca a venit în Italia pentru o lună ca să îl cunoască pe iubitul ei virtual, iar acesta a aşteptat-o cu braţele deschise. ”Eram foarte emoţionată până să îl cunosc, aveam și oarecare temeri... dacă nu e aceeaşi persoană cu care am vorbit şi pe care am văzut-o în fotografii sau pe webcam, dacă în realitate arată altfel. Însă, când l-am văzut, mi-am zis că e bărbatul pe care şi l-ar fi dorit orice femeie: înalt, brunet cu ochi căprui, galant … un adevărat gentelman”, îşi aminteşte tânăra româncă de prima lor întâlnire.

Luna acea a fost ca o lună de miere, doar ei doi plimbându-se și vizitând zona Lombardia. Toate păreau rupte din basm. Tot atunci Bianca a luat hotărârea de a se muta definitiv în Italia pentru a începe o nouă viaţă alături de cel pe care îl iubea. Prin urmare s-a întors în România să le comunice celor apropiaţi decizia luată.

Trezirea din vis. Lacrimi și suspine
Tocmai pe când totul părea că merge cum nu se poate mai bine, lucrurile a luat o altă întorsătură. Iubitul ei, Gianluca, în vârstă de 29 de ani, dispare. Singura sursă pe care o cunoscuse din prietenii lui apropiaţi i-a spus că a fost arestat într-o călătorie de afaceri în America. Pentru Bianca, care abia ce îşi recâştigase timid încrederea în bărbaţi şi în iubire, şi care chiar era convinsă că a găsit-o pe cea destinată ei, a fost un şoc emoţional, urmat de multe nopţi nedormite şi de lacrimi scurse fără să ştie măcar pentru ce sunt cu adevărat: că iubitul ei suferea cine ştie pe unde închis sau că totul nu era decât minciună.

Au mai urmat alte luni de resemnare în care se abţinea cu greu să nu redeschidă subiectul şi să povestească prietenelor despre misteriosul său iubit, Gianluca. Și își punea mereu aceleși întrebări, în timp ce continua să spere că va apărea într-o bună zi. Şi a apărut până la urmă, după aproape un an, când i-a răspuns la unul din zecile de mail-uri pe care fata i le-a scris cu durere crezând că e după gratii.

Tot atunci, Bianca a descoperit că Gianluca avea un cont nou pe situl respectiv, iar pozele pe care tânărul le avea postate trăda orice caracteristică pe care fata şi-o făcuse la început, orice trăsătură pe care ea încerca să o păstreze cu sfinţenie de la unicul “bărbat adevărat” ce crezuse că l-a întâlnit până acum în viaţa ei. Mai mult, cu ajutorul contului Bianca a aflat că în viaţa lui Gianluca existau mai multe fete rusoaice, moldovence, românce. „Fiecare eram acea femeie pe care o căutase dintotdeauna”

Şi pentru că şi-a dorit să afle adevărul, Bianca a vorbit cu ultima lui prietenă cu care mai avea poze şi care suferea crezând că e plecat în Spania. De aici s-a dezlănţuit adevărul. „Singurul lucru comun pentru noi, victimele lui, a fost imaginea aceea pe care şi-a creat-o de „un adevărat cavaler” care părea că știe tot ce își dorește o femeie. Am aflat că la toate ne-a făcut aceleași promisiuni: că vrea o relație serioasă, chiar căsătorie, copii și stabilitate, când de fapt el nu era deloc stabil și făcea afaceri murdare. La sfârșit a dispărut ca un mister lăsând oarecum o urmă de speranţă că o să se întoarcă, deoarece fiecare eram acea femeie pe care o căutase dintotdeauna”, spune Bianca.

În timp ce fetele sufereau îndrăgostite, bărbatul îşi căuta alte victime. Bianca a mai aflat că acest Gianluca este un un mare escroc: pe o fostă iubită a lăsat-o cu datorii la câteva bănci elveţiene, pe o italiancă cu care a stat şapte ani şi care era o fată bogată, a ruinat-o jucându-i banii în cazinouri, iar pe multe altele le-a folosit ca pe nişte jucării sau, pur şi simplu, norocul lor, o aventură de o noapte.

După experienţa trăită, Bianca s-a vindecat de iubiri virtuale şi a acceptat să îşi spună povestea public, ca să fie o lecţie şi pentru alţii care frecventează chat-urile în dorinţa de a-şi găsi iubirea. „După această experienţă am învăţat să fiu mai atentă la bărbaţi şi către cine îmi îndrept privirea, am învăţat să nu mai cred în basme și în relaţii perfecte, că nu există, iar acea relaţe era prea frumoasă ca să fie adevărată. Tot ce a urmat după a fost marele adevăr: pentru ce mi-am pierdut timpul în faţa calculatorului, pentru cine m-am consumat şi la urmă cu ce am rămas”, a concluzionat Bianca, care a mai completat că în cele din urmă a aflat că Gianluca a fost arestat „pe bune” pentru escrocherie şi acte false și probabil riscă o pedeapsă cu închisoarea.

Și bărbații sunt înșelați
Sunt mii de cazuri de acest fel, în care utilizatori ai site-urilor de anunţuri matrimoniale au fost amăgiţi de persoane care doar pretindeau că îşi doresc o relaţie serioasă și o familie. La fel cum sunt foarte multe cazuri, în care, după ce escrocii cu identități false le câştigau încrederea „naivilor” în căutare de iubire, le cereau bani sau obiecte de valoare pentru rezolvarea unor aşa-zise situaţii de urgenţă. Şi ar mai trebui specificat că nu doar femeile sunt cele care cad pradă, ci de multe ori chiar ele adoptă această atitudine şi profită de pe urma bărbaţilor care doresc să își găsească marea iubire.

„Nu trebuie să fie nici model, nici urâtă, trebuie să pară reală”

Anna, are 28 de ani, se află în Italia de mai bine de opt ani. S-a căsătorit la 20 de ani cu un italian şi au un copil împreună, dar din cauza mai multor neînţelegeri s-au despărţit când copilul avea 5 ani. Mai bine de un an a rămas şi fără loc de muncă. Acum, ca să îşi facă un ban de cheltuială Anna a apelat la site-urile de matrimoniale şi naivitatea bărbaţilor. Nu este mândră de soluţia găsită şi că profită de aceştia, dar “nu îi oblig eu cu nimic şi ce vină am eu că ei sunt fraieri”, se scuză fata.

Şi-a creat un profil fals, folosind pozele altei fete. “Nu trebuie să fie nici model, nici urâtă, trebuie să pară reală”, îmi explică metoda prin care îşi atrage victimele. După ce le câştigă încrederea şi îşi creează personajul destul de credibil și îi face pe bărbaţi să îşi dorească o întâlnire cu ea ca să o cunoască în realitate, tânăra le cere bani pentru călătorie, promiţând că merge ea la ei. După ce a obținut banii, Anna dispare ca şi cum nici nu a existat sau în unele cazuri inventează o scuză şi mai încearcă o dată. Tot aşa, Anna îşi încarcă telefonul cu credit pretinzând că nu poate să îi sune sau să le scrie mesaje. “Nu dau niciodată numele meu real, îmi pun banii pe diverse conturi, zic că e contul unei rude”, îmi răspunde fata la nedumerirea mea cum îşi primeşte banii şi dacă nu îi este frică că poate fi denunţată.

Și în asemenea cazuri, persoană înşelată nu e decât o victimă care, de multe ori, poate fi chiar o persoană sinceră care s-a îndrăgostit cu adevărat ca și în cazul Biancăi. Odată ce ai intrat în jocul minciunii este foarte greu să dai înapoi, iar cel mai uşor este să te faci dispărut precum Gianluca sau Anna.

Potrivit unui studiu, peste 200.000 de persoane au fost victimele unor astfel de escrocherii pe site-urile de matrimoniale. Cercetătorii consideră că numărul real al cazurilor ar fi mult mai mare, dar multe persoane nu depun plângere și evită să vorbească despre asta fie din ruşine, fie pentru că nu acceptă că au fost înşelaţi.

In concluzie va recomandam sa va inscrieti mai degraba in agentii matrimoniale decat pe un site de matrimoniale. Agentiile sunt obligate sa verifice integritatea fiecarui abonat.

16.02.2015. 17:15